https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/fyra-sp-nnande-proffsobjektiv-fr-n-canon
Prylnyhet

Fyra spännande proffsobjektiv från Canon

Canon lanserar nu inte mindre än fyra nya objektiv till sin toppserie L, det är en 85mm f/1,4 med bildstabilisering och tre stycken tilt-shiftobjektiv.

När Canon lanserade de två tidigare TS-E-objektiven höjdes röster om att fotografer ville ha flera TS-E men i längre brännvidder. De tre objektivens fulla beteckningar ser ut som följer: TS-E 50mm f/2.8L MACRO, TS-E 90mm f/2.8L MACRO och TS-E 135mm f/4L MACRO. 

De två förstnämnda ersätter de tidigare modellerna på 45 och 90 millimeter, medan 135:an blir ett nytillskott sett till brännvidden. Objektiven har fått en kortare närgräns än tidigare och därför kallas de macro även om förstoringsgraden "bara" är 1:2. 

TS-E-objektiven har alla precisionsgjutna linser vilket ska öka skärpan hela vägen ut till kanten. De har även UD-glas för att se till att skärpan är så bra som möjligt. 

Priset hamnar på 25840 kronor oavsett brännvidd.

Ny porträttglugg

Canon lanserar även ett nytt porträttobjektiv med bildstabilisering, EF 85mm f/1.4L IS USM. Objektivets konstruktion består av 14 linser som placerats i tio olika grupper. De är konstruerade för att kunna hantera de moderna sensorerna med hög upplösning. Bländaren styrs elektromagnetiskt via så kallad EMD-teknik. 

Linserna har belagts med så kallad ASC, Air Sphere Coating, som har lågt brytningsindex vilket ska ge klara bilder utan ljusslöjor. 

Bildstabiliseringen ska kunna hantera fyra stegs längre slutartider och det är, likt alla andraL-objektiv, designat för att tåla hårt bruk, med vädertätningar och dammskydd. 

Priset hamnar på 16210 kronor. 

 

Taggar