Prylnyhet

Goodman One: Open source-kamera för 3D utskrift

Efter två års arbete släpps open source-kameran Goodman One. Det är en analog kamera som alla med tillgång till en 3D-skrivare kan skriva ut.

Den ungerska kamerarems- och kameradesignern Dora Goodman, som tillverkar specialdesignade kameraremmar och omdesignade kameraklassiker, har släppt en open source-kamera.

Goodman One som ser ut som en hybrid mellan en storformatskamera i miniatyr och något betydligt mer futuristiskt. Den är designad för att skrivas ut på en 3D-skrivare. Ritningarna till kameran har finns att tillgå gratis för allt som har tillgång till en 3D-skrivare och vill göra sin egen kamera.

Modulbyggd

Kameran är uppbyggd med moduler och ska fungera med objektiv med centralslutare. Den ska fungera med flera olika tekniker, analoga bakstycken, digitala diton samt med glasplåt.

Det finns också möjlighet att göra ändringar och lägga till saker i ritningarna, så man kan få kameran precis som man vill ha den. Dora Goodman uppmuntrar fler att fortsätta utvecklingen av kameran och dela ritningarna vidare. Redan nu finns det bakstycken för både blad- och rullfilm, extern sökare och blixtsko.

Läs mer om kameran här