Prylnyhet

Halocompact – innovativ reflexskärm från Lastolite

Lastolite tror sig ha löst problemet med att vanliga reflexskärmar kan ta för stor plats, den nya Halocompact har en ny konstruktion för att bli ännu mindre.

Traditionella reflexskärmar har en insydd metallring som man kan vika ihop vilket gör att de blir betydligt mindre än i utfällt läge. Men även om dessa reflexskärmar blir förhållandevis platta när de är ihopfällda så får de ändå en ganska stor diameter och kan vara svåra att packa ner i en kameraväska. Det här problemet har Lastolite adresserat med sin nya Halocompact. Istället för den insydda stålringen består ramen av flera sektioner av aluminiumrör som snabbt sätts ihop med hjälp av ett elastiskt snöre. Den reflekterande ytan fäst sedan med hakar i aluminiumringen. Den här konstruktionen gör att när reflektorn är ihopfälld så blir den inte större än en liten vattenflaska. Diametern på skärmen när den är uppfälld är 82 centimeter.

Halocompact finns med en silver/vit duk och med en vit duk som ger två stegs diffusion för den som hellre vill ha det (de två olika dukarna kan även köpas separat). I handtaget finns även en gänga om man vill fästa skärmen i ett stativ för att få båda händerna fria. Annars ska den vara så pass lätt att man med enkelhet kan hålla kameran i ena handen och reflexskärmen i den andra, om din kamera är tillräckligt lätt det vill säga. Det svenska priset hamnar på 995 kronor.