Prylnyhet

Hasselblad ordnar kreativ lösning på sina leveransproblem

Liksom Nikon och flera andra tillverkare har Hasselblad påverkats av jordbävningen som drabbade området för Sonys och Toshibas sensorfabriker. Hasselblad har ordnat en lösning till de kunder som vill ha den nya kameran redan nu.

Hos Hasselblad är det bara det högupplösta 100megapixelsbakstycket 100c som drabbats av förseningar. Det "lågupplösta" bakstycket 50c finns tillgängligt och kamerna kan köpas med det. Men för de fotografer som vill ha det högupplösta finns inget att göra förutom att vänta. Men för dem som inte vill vänta på att få lägga händerna på den nya kameran kan de nu köpa H6D med det mer lågupplösta 50c-bakstycket och när 100c blir tillgängligt köper Hasselblad tillbaka det lågupplösta för samma summa fotografen betalade. Man får sedan betala det rekommenderade priset för 100c.

På så sätt kan de som önskar börja jobba med den nya kameran göra det direkt, även om de får nöja sig med en lägre upplösning till en början.

Här kan du se vår webb-tv-intervju med Hasselblads VD Perry Oosting och produktspecialisten Ove Bengtson om den nya kameran.