https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/hasselblad-slapper-907x-anniversary-edition-kit-firar-80-ar
548351
Prylar
falskt
Prylnyhet

Hasselblad släpper 907X Anniversary Edition Kit: firar 80 år

Totalbetyg

Totalt 800 enheter har tillverkats av jubileumskitet som bland annat innehåller extragrepp och sökare.

1941, alltså för 80 år sedan släppte Hasselblad sin första kamera – HK-7. Under 50-talet släppte de även sin första kamera med vidvinkel, "Super Wide Camera", med mätsökare, vilket gjorde att ingen mekanisk spegel behövdes – som i sin tur ökade bildkvaliteten då objektivets bakre lins kunde placeras närmare filmen.

 

Nu tar Hasselblad vara på de två milstolparna i sin nya 907X Anniversary Edition Kit, som innehåller bakstycket CFV II 50 C, det minimalistiska kamerahuset 907X, extra grepp, optisk sökare samt en ny silvrig version av XCD 30mm f/3,5.

Objektivet följer filisofin hos Biogon 38mm som användes i Super Wide Camera, samtidigt som den får en etsad logotyp. 907X AE får i sin tur en platta med texten "Since 1941".

Vi har tidigare testat kombinationen i det ordinarie kitet, läs vårt test i artikeln "Test: Hasselblad 907X 50C – arvet spelar huvudrollen":

"907X 50C är mer lättarbetad samtidigt som den meditativa upplevelsen till viss del går förlorad, den jag upplevde med den äldre kameran. Det här är trots allt »bara« en modern Hasselblad med ett retroutseende, så som vi har sett många exempel på under det senaste decenniet från olika tillverkare. Men det är klart, det är ändå en Hasselblad och inte vilken kamera som helst. Och den är betydligt snyggare än deras kameror i X- och H-serien, enligt min uppfattning. Att den ser ut som den gör, får i alla fall mig att något mer andaktsfullt komponera mina bilder."

 

Hasselblad 907X Anniversary Edition Kit har tillverkats i 800 enheter. Priset är satt till 15 500 euro, motsvarande ungefär 170 000 kronor.

gr:rror validating access token: Sessi