https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/joby-podzilla-en-ny-flexibel-stativserie
548367
Prylar
falskt
Prylnyhet

Joby Podzilla – en ny flexibel stativserie

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/joby-podzilla-large-3.jpeg?itok=btk78_k9', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/joby-podzilla-large-3.jpeg?itok=btk78_k9', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/joby-podzilla-large-3.jpeg', w: 1180, h: 897, title: ' ' },]

Totalbetyg

Du som behöver kunna montera kameror, blixtar eller annat på kreativa sätt kommer nu en ny serie med flexibla stativ från Joby, Podzilla.

Joby, kanske mest kända för den multifunktionella stativserie Gorillapod, har lanserat en ny serie stativ för den som behöver kunna placera sina stativ på allehanda ytor. Den nya serien kallas Podzilla och kommer i två storlekar, medium och large. Varje ben ska kunna justeras mer följsamt än Gorillapodstativen vars ben är sammansatta av flera kulor. Podzillas ben är också täckta med greppiga gummiskivor. 

Mediumstorleken är 25 centimeter lång och kan bära upp vikter på upp till ett kilo. Vikten för själva stativet är 350 gram. På stativets topp sitter ett kulhuvud med en fast stativgänga på toppen. Det följer med en telefonklämma och dubbel cold shoe för blixtar. 

Den större storleken kan i sin tur bära upp 2,5 kilo och är 31,5 centimeter hög. Skillnaden i infästning är att den större modellen har ett inbyggt vattenpass och en avtagbar platta som går gör att det är lätt att montera av kameran från stativet och sedan snabbt fästa den igen. 

Vi har inte sett några svenska priser men på andra sidan Atlanten hamnar kostnaderna på 39,95 usd för den mindre och 49,95 för den större (cirka 350 respektive 450 kronor). 

gr:rror validating access token: Sessi