https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/kingston-slapper-supersnabba-ssd-diskar-for-kreatorer
548281
Prylar
falskt
Prylnyhet

Kingston släpper supersnabba SSD-diskar för kreatörer

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/kingston_ghost_tree.jpg?itok=2ktvGunR', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/kingston_ghost_tree.jpg?itok=2ktvGunR', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/kingston_ghost_tree.jpg', w: 2000, h: 1363, title: ' ' },]

Totalbetyg

Supersnabba och rejält stora – Kingston släpper nu nya hårddiskar i NV-serien och externa hårddiskar för tungt arbete som filmredigering i 8K.

Under CES 2021 i januari demonstrerade Kingston flera av sina nya snabba SSD-hårddiskar för kreatörer, även om informationen var knapphändig. Nu har mer information om specifikationerna kommit.

Först ut är företagets första Gen 4.0 NVMe SSD, med kodnamnet Ghost Tree. Hårddisken som finns i storlekarna 1–4 TB riktar sig mot avancerade användare som behöver snabb läs- och skrivprestanda, som exempelvis fotografer med tunga bildfiler och många lager eller filmaren som redigerar material i 8K. Den interna SSD-hårddisken är av det snabbare gränssnittet PCIe Gen 4.0 x4 8-kanaler, vilket ger en läs- och skrivhastigheter så snabba som 7000 MB/s.

 

En något långsammare version släpps också i NV-serien, NV1 med Gen 3.0 x4 SSD på storlekar upp till 2 TB. Denna interna hårddisk passar den som behöver en snabb lagringsenhet men inte samma extrema prestanda som hos Ghost Tree.

Nytt är även den externa SSD-hårddisken XS2000, med gränssnittet USB 3.2 Gen 2x2. Storleken varierar mellan 500 MB till 2 TB, och överföringshastigheter på upp till 2000 MB/s.

 

Hårddiskarna Ghost Tree, NV1 och XS2000 förväntas bli tillgängliga från början av september 2021. Vi har ännu inte tillgång til några priser.

Vad tycker du?

Använder du externa hårddiskar?

Resultatvisning: 
0
547023
gr:rror validating access token: Sessi