Prylnyhet

Kingston släpper supersnabba SSD-diskar för kreatörer

Supersnabba och rejält stora – Kingston släpper nu nya hårddiskar i NV-serien och externa hårddiskar för tungt arbete som filmredigering i 8K.

Under CES 2021 i januari demonstrerade Kingston flera av sina nya snabba SSD-hårddiskar för kreatörer, även om informationen var knapphändig. Nu har mer information om specifikationerna kommit.

Först ut är företagets förstaGen 4.0 NVMe SSD, med kodnamnet Ghost Tree. Hårddisken som finns i storlekarna 1–4 TB riktar sig mot avancerade användare som behöver snabb läs- och skrivprestanda, som exempelvis fotografer med tunga bildfiler och många lager eller filmaren som redigerar material i 8K. Den interna SSD-hårddisken är av det snabbare gränssnittetPCIe Gen 4.0 x4 8-kanaler, vilket ger en läs- och skrivhastigheter så snabba som 7000 MB/s.

En något långsammare version släpps också i NV-serien, NV1 medGen 3.0 x4 SSD på storlekar upp till 2 TB. Denna interna hårddisk passar den som behöver en snabb lagringsenhet men inte samma extrema prestanda som hos Ghost Tree.

Nytt är även den externa SSD-hårddisken XS2000, med gränssnittet USB 3.2 Gen 2x2. Storleken varierar mellan 500 MB till 2 TB, och överföringshastigheter på upp till 2000 MB/s.

Hårddiskarna Ghost Tree, NV1 och XS2000förväntas bli tillgängliga från början av september 2021. Vi har ännu inte tillgång til några priser.