https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/kipon-ibelux-40mm-f085-mark-iii-extrem-ljusstyrka
548852
Prylar
falskt
Prylnyhet

Kipon Ibelux 40mm f/0.85 Mark III – extrem ljusstyrka

Totalbetyg

Kipon har nu lanserat sin tredje generation av det extremt ljusstarka objektivet Ibelux 40mm f/0.85 Mark III. Det kommer till sex olika fattningar men fungerar inte för alla format.

Om du är ute efter något riktigt ljusstarkt så har nu Kipon lanserat en ny version av sitt extremt ljusstarka Ibelux 40mm f/0,85. Det är den tredje generationen och tilläggsnamnet är således Mark III. Skillnaderna mot den föregående versionen är en uppdaterad optisk konstruktion med nya ytbeläggningar på både insidan och utsidan. Det här ska minska överstrålning och så kallad ghosting. 

Konstruktionen består av metall och glas, ett yttre skal av aluminium, en inre konstruktion av mässing och en bajonett i rostfritt stål. Den manuella fokuseringen ska vara mjuk och för att komma från närgränsen(75cm) till oändlighet vrider man fokuseringen 270°. 

Likt föregångarna täcker den bara en bildcirkel stor nog för en aps-c-sensor, men den finns för Fujifilm X, Nikon Z, Canon RF, Micro Four Thirds, Sony E och Leica L. Det är en rejäl pjäs för sin brännvidd som har en vikt på 1150 gram fördelat på 128mm längd och 74mm i diameter. 

Objektivet går att beställa direkt från Kipons hemsida och kostar då 1780 dollar, har du en föregångare kan du byta in den och då få priset reducerat med 500 dollar om du har den första versionen och 800 dollar om du har den andra versionen.