Prylnyhet

Kodak Alaris lanserar Ektachrom 100 i mellanformat

Efter att ha återintroducerat Ektachrom 100 i 35mm och Super 8 i höstas avslöjar Kodak Alaris nu att den även kommer som 120 och bladfilm i sommar.

I en podcast-intervju avslöjade den brittiska kvalitetschefen på Kodak Alaris, Andy Church att de arbetar med att ta fram nya varianter av den klassiska filmen Ektachrom 100. I september i fjol lanserades den i det vanliga 35mm-formatet, men även som Super 8-film, något som gjorde att de upptäckte att det fanns en efterfrågan även på de större format. En efterfrågan som var stor nog för att det skulle vara värt att sätta dem i produktion igen.

De större formaten kräver dock en annan filmbas och en lite förändrad process vid framtagningen så denna håller nu på att finslipas för att kunna användas i stor skala. Church säger att en säljstart ligger ungefär tre månader bort, kanske lite längre.

Church berättar också att Kodak Alaris kommer att ta fram en 120-version av den ljuskänsliga svartvita filmen Tmax P3200, när den kommer är dock inte klart.