https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/kodak-sl-pper-kompakt-triplett
383281
Prylar
Prylnyhet

Kodak släpper kompakt triplett

Totalbetyg

Tre små billiga kompaktkameror inriktade på tre olika användare kommer nu från kameratillverkaren Kodak. Bland annat företagets första vattentäta kamera.

Kodak Sport.

Kodak Mini.

Kodak Touch.

Trion heter Kodak Touch, Kodak Mini och Kodak Sport.  Touch har som namnet antyder en pekskärm på baksidan som är tre tum stor. Kameran i har 14 megapixel och en 5x zoom. Man kan även ge bilden bildtext direkt i kameran som sedan fäljer med när du laddar upp den på något av de olika interaktiva websidorna som kameran är kompatibel med, till exempel Facebook.

Touch har också ansiktsigenkänning och ett flertal olika fotograferingslägen som ska ge användaren optimal hjälp vid fotografering i olika situationer. Kameran kan också filma i 720p.

Kodak Mini är, som man kan ana, den minsta av de tre nykomlingarna. Med en upplösning på 10 megapixel och storlek som ett kreditkort är tanken att denna modell ska attrahera de lite yngre fotograferna. På baksidan sitter en 2,5 tum stor skärm och på framsidan en liten spegel. En detalj som ska göra det lättare att ta självporträtt. Kameran har liksom Touch ett flertal olika fotograferingslägen och ansiktsigenkänning.

Kodak Sport är tillverkarens första vattentäta kamera. Vilket den är ner till drygt 3 meter, den är således också dammtålig. Med en sensor med 12 megapixel kan den fånga båda stillbilder och film. På baksidan sitter en 2,4 tums skärm. Sport har likt sina syskon också den ett flertal olika lägen för fotografering i olika situationer.

Kamerorna kommer att finnas att köpa i vår. I USA kommer Touch omräknat till svenska kronor kosta cirka 1 000 kronor, Mini cirka 600 kronor och Sport cirka 500 kronor. Några svenska priser finns inte, ej heller någon information om huruvida kamerorna kommer att finnas till försäljning i Sverige.