https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/konstn-rs-m-lning-godk-nd-som-k-rkortsbild
516680
Prylar
Prylnyhet

Konstnärs målning godkänd som körkortsbild

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/550890.jpg?itok=kdvb5Aov', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/550890.jpg?itok=kdvb5Aov', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/550890.jpg', w: 620, h: 299, title: ' ' },]

Totalbetyg

Den svenska konstnären Fredrik Saker skulle förnya sitt körkort, något han gjorde på ett lite annorlunda sätt. Bilden på hans nya körkort är nämligen inte ett fotografi utan ett målat självporträtt.

När det blev dags att skicka in en ny bild till sitt körkort valde Saker att istället för att gå till en fotograf och ordna sin bild att lägga ner närmare 100 timmar på at måla ett självporträtt. Han såg till att verkligen få alla detaljer rätt och när bilden var klar tog han ett foto av den och skickade in bilden till Transportstyrelsen. 

– Det var en bekräftelse för mig att mina bilder blir bättre och bättre. Nu ska jag göra 8 till 10 bilder till åt andra som också ska förnya sina kökkort, säger Fredrik Saker i en intervju med BBC. Tanken med målningarna är att de också ska bli en utställning när alla är klara. 

Transportstyrelsen berättar i en intervju med DN att de tittade på Sakers nya bild och jämförde dem med de gamla och tyckte inte att det fanns någon anledning till misstanke.