https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/laowa-12-24mm-f56-kompakt-zoom-for-landskap-och-resor
548956
Prylar
falskt
Prylnyhet

Laowa 12-24mm f/5,6 C-Dreamer – kompakt zoom för landskap och resor

Totalbetyg

Laowa lanserar nu sitt andra zoomobjektiv, den här gången är det också en vidvinkel. Detta är också för fullformat, men har en aningen längre brännvidd.

Laowa har lanserat en ny manuellt fokuserad zoom, 12-24mm f/5,6 C-Dreamer. Med sin manuell fokusering riktar den sig främst till de som har tid på sig att fotografera, natur- och landskapsfotografer eller arktitekturfotografer. 

Objektivet är anpassat för att fylla ut fullformatssensorer och finns med fattning för Canon RF, Sony E, Nikon Z och Leica M. Närgränsen ligger på 15 centimeter så det går att komma förhållandevis nära vilket kan ge kreativa möjligheter för fotografen. Bländaren har fem blad, som enligt tillverkaren ska ge tio strålar från ljuspunkter om man bländar ner. Laowa trycker en del på att objektivet är litet och kompakt, med sina 69,4 X 84mm får man ändå säga att det är ganska kompakt för sin storlek. O andra sidan är det så klart lättare att uppnå när man inte har en så väldans ljusstark bländare. Vikten ligger på 497gram. 

 

Foto: Alberto Ghizzi Panizza
Exempelbild.

 

Zoom och fokusering sker internt så längden förändras inte när du vare sig zoomar eller fokuserar, en fördel om man filmar med gimbals som då inte måste balanseras om. Det är inte en del av Laowas Zero-D-serie, men det ska ändå inte finnas någon större distorsion i bilden. Filtergängan är 77mm.

Priset hamnar på 649 dollar (cirka 6800 kronor) för Canon, Sony och Nikon medan Leicafattningen kostar 699 dollar (ca 7300 kronor).