https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/laowa-58mm-f28-2x-ultra-macro-apo-nytt-makro-med-dubbel-forstoring
549157
Prylar
falskt
Prylnyhet

Laowa 58mm f/2.8 2x Ultra-Macro APO – nytt makro med dubbel förstoring

Totalbetyg

Laowa lanserar ytterligare ett makro. Den här gången för fulformat och med avbildningsskala 2:1.

Optiktillverkaren Laowa har lanserat ytterligare ett macroobjektiv för spegellösa kameror. Den här gången är det 58mm f/2.8 2x Ultra Macro APO som är anpassat för fullformatskameror och kommer därför med fattning för Canon R, Nikon Z, Sony E och L-fattning. Objektivet har en avbildningsskala på 2:1, alltså att motivet blir dubbelt så stort på sensorn som det är i verkligheten (vid närgränsen på 18,5 centimeter). Att det är designat för spegellösa kameror gör att man kan göra det mer kompakt och även skarpare. Det är byggt i metall och har en vikt på 595 gram.

 

Objektivet kan bara fokuserar manuellt, men det är så Laowa brukar jobba. Förutom att det kan ge en rejäl förstoring kan objektivet även fokusera till oändlighet vilket ger det fler användningsområden än bara makro. Det ska enligt tillverkaren även fungera bra som ett kortare porträttobjektiv, för produktfotografering eller liknande när manuell fokusering inte är ett hinder. Enligt tillverkaren ska objektivet ge en jämn och fin bakgrundsoskärpa. 

Vi har ännu inte sett något svenskt pris, men på andra sidan atlanten hamnar priset på 499 usd vilket motsvarar ungefär 5500 kronor.