https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/laowa-argus-33mm-f095-cf-apo-ljusstark-for-aps-c
548021
Prylar
falskt
Prylnyhet

Laowa Argus 33mm f/0,95 CF APO – ljusstark för aps-c

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/argus.jpeg?itok=SO1aPkKX', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/argus.jpeg?itok=SO1aPkKX', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/argus.jpeg', w: 2000, h: 1334, title: ' ' },]

Totalbetyg

Venus Optics släpper ett nytt objektiv för de som vill ha en normal för aps-c-kameror. Det lockarmed en rejäl ljusstyrka och flörtar även med filmare.

Venus Optics, som står bakom varumärket Laowa, har nu lanserat ett nytt objektiv, Laowa Argus 33mm f/0,95CF APO för ett par olika aps-c-fattningar. Objektivet är liksom andra Laowaobjektiv manuellt och byggt i metall. Man har anpassat den optiska konstruktionen för att ge så låg kromatisk aberration som möjligt, men också för att motverka så kallad breathing (det vill säga at brännvidden ändras när man fokuserar). 

k

Den höga ljusstyrkan på f/0,95 är kombinerad med en minsta bländare på elva. Bländaren i sig har nio blad. Det finns också möjligheter att fotografera på nära håll genom att närgränsen är 35 millimeter. 

Laowa Argus 33mm f/0,95 CF APO flörtar även med filmare genom att ha en klickfri bländare och en lång, mjuk fokusering (300 grader från närgräns till oändligt). 

Storleksmässigt är den 83 millimeter lång och väger 590 gram. För den som är intresserad kommer den med fattning för Canon RF, Fuji X, Nikon Z och Sony E. Priset hamnar på 499 dollar, något svenskt pris har vi ännu inte sett. 

gr:rror validating access token: Sessi