https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/laowa-argus-35mm-f095-ff-den-ljusstarkaste-35an-for-fullformat
548317
Prylar
falskt
Prylnyhet

Laowa Argus 35mm f/0,95 FF – den ljusstarkaste 35:an för fullformat

Totalbetyg

Laowa Argus 35mm f/0,95 är det ljustarkaste 35mm-objektivet på marknaden och vänder sig till de som söker något speciellt.

Venus Optics har lanserat ett nytt objektiv som är det ljusstarkaste 35mm för fullformat som finns på marknaden. Laowa Argus 35mm f/0,95 är som vanligt manuellt fokuserat och saknar elektronik. Fokuseringen ska vara lång och mjuk vilket är en fördel för den so filmar. Andra fördelar för filmare är också att det går att få bort klickläget för bländaren vilket tillåter tyst och mjuk bländarjustering medan man filmar. Den interna fokuseringen gör också att till exempel en mattebox inte rör sig när man fokuserar under filmning. Det här ska vara samma fokusmekanism som hos deras Argus 33mm f/0,95 CF APO (för aps-c). Enligt Venus Optics ska objektivet också ha lite så kallad focus breathing, alltså att brännvidden ändras när man fokuserar. 

Storleken på objektivet är 77x103mm och vikten ligger på 755gram. Det kommer med fattning till tre olika spegellösa system, Sony E, Nikon Z och Canon RF. Vi har inte sett till något svenskt pris, men på Venus Optics hemsida ligger priset på 899 dollar, vilket motsvarar ungefär 7700 kronor. 

gr:rror validating access token: Sessi