https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/laowa-ger-sju-gluggar-nya-fattningar-for-spegellosa-kameror
548286
Prylar
falskt
Prylnyhet

Laowa ger sju gluggar nya fattningar för spegellösa kameror

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/laowa1.jpg?itok=doQZgnac', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/laowa1.jpg?itok=doQZgnac', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/laowa1.jpg', w: 2000, h: 826, title: ' ' },]

Totalbetyg

Laowa uppdaterar sju av sina objektiv med nya fattningar för spegellösa kameror från flera tillverkare.

Venus Optics, som ligger bakom varumärket Laowa, har nu försett flera av sina objektiv med nya fattningar för spegellösa kameror. Totalt är det sju objektiv som får nya fattningar. Tre vidvinklar, ett makro och tre videogluggar (samtliga i vidvinkelspektrat). De fattningar som är aktuella är Nikon Z, Canon RF, L och Canon M (se bilden för att se vilka objektiv som kommer i vilken fattning). 

Vidvinklarna till Nikon Z ger rejäla vidvinklar, men det ska sägas att 4mm f/2,8 Fisheye är anpassat för aps-c vilket alltså gör att den inte kommer att ge full teckning på Z-5/6/7 utan bara på Z-50. Inte heller 9mm f/2,8 Zero-D är en fullformatsglugg utan tecknar bara ut aps-c. Videovarianten ska fungera med sensorer upp till Super 35-format.  

gr:rror validating access token: Sessi