https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/lee-100-kan-enkelt-halla-tre-filter-samtidigt
546513
Prylar
Prylnyhet

Nya Lee 100 kan hålla tre filter samtidigt

Totalbetyg

Den nya filterhållaren Lee 100 kan enkelt hålla tre filter samtidigt. Det finns dessutom en flerstegslåsning som gör att fotografen kan välja hur mycket man kan justera den.

Nyheterna i den uppdaterade filterhållaren från Lee är bland annat ett nytt låsvred. Låsvredet kan ställas i tre olika lägen, dels ett läge där hållaren kan roteras och dessutom enkelt lossas från objektivet. Till exempel om man slår i filter hållaren eller om den fastnar i något så lossnar den från objektivet istället för att kanske skada både kameran och objektivet. Det andra läget tillåter rotation av filterhållaren men den sitter då fast hårt på objektivet och lossnar inte lika lätt. I det tredje läget är den helt låst och kan heller inte virdas. 

Den nya filterhållaren med fästena för ett, två eller tre filter.

Filterhållaren kommer med tre olika filterklämmor för ett, två eller tre filter. Det betyder att det är enkelt att använda upp till tre olika filter samtidigt. 

Filterhållaren är kompatibel med alla existerande Lee 100-filter. De lanserar också ett nytt polariserande filter som enkelt kan snäppas fast på filterhållaren. För äldre polariserande filter kommer en adapter som gör att även tidigare inköpta polarisationsfilter kan användas med den nya hållaren. 

Vi har ännu inga svenska priser för nyheterna, men i Storbrittannien ligger priserna på 69.95 pund för hållaren, 195 pund för det nya polarisationsfiltret samt 35 pund för adaptern. Priser som motsvarar ungefär 860, 2400 och 430 kronor. 

167315513313063_2349814075063185