https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/leica-apo-summicron-sl-50mm-f2-ny-normal-till-l-bajonetten
546765
Prylar
Prylnyhet

Leicas nya normalobjektiv har magnetisk fokusering

Totalbetyg

Leica APO-Summicron SL 50mm F2 är ett normalobjektiv som passar till Panasonics nya S-kameror, samt Leicas egna SL-kameror och Sigmas fp. Objektivet är utrustat med en ny teknik för att få till en snabb och exakt fokusering.

Leicas nya APO-Summicron-SL 50mm F2 är alltså anpassad för den bajonett som Panasonic, Sigma och Leica använder till vissa av sina kameror. Ljusstyrkan når inte riktigt upp till Leicas ljusstarkare f/1,4-objektiv men den mindre maxbländaren gör objektivet minre och lättare, samt billigare, än om bländaren hade gått att öppna upp ett halvt steg mer. 

Förutom att objektivet är vädertätat så har det en ytbehandling som kallas aqaudura som ska hindra vattendroppar från att samlas från frontlinsen. Den automatiska fokuseringen styrs av två motorer som ska klara av att köra från miniavståndet till oändlig fokus på 250 millisekunder. 

 

 

De har även utnyttjat en ny teknik för att få den manuella fokuseringen snabbare och exaktare genom att låta fokusringen styra en ringmagnet och dessutom placerat en sensor som mäter magnetismen precis bredivd. Det här gör att fokuseringen ska bli väldigt noggrann och exakt. 

Vi har ännu inte sett något svenskt pris, men det amerikanska ligger på 4495 dollar vilket motsvarar ungefär 44 000 kronor. Objektiven ska finnas till försäljning direkt. 

167315513313063_2613964405314816