https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/leica-lanserar-annu-en-begransad-upplaga-av-q
546274
Prylnyhet

Ännu en begränsad upplaga av Leica Q

Totalbetyg

495 stycken Leica Q i färgen khaki görs nu tillgängliga för hugade spekulanter. Trots det begränsade antalet håller de priset förhållandevis lågt.

Leica har för vana att släppa begränsade upplagor med olika färger av sina befintliga modeller. Leica Q har redan kommit i flera olika varianter i begränsade upplagor. Nu kommer ytterligare en variant, den här gången har kamerans klätts i läder färgat i en grön nyans som Leica kallar khaki. Förutom läderklädseln är även Leica-loggan på kamerans ovansida färgad i samma gröna färg. Till kameran kommer även en rem i samma färg. 

Totalt sett kommer alltså att 495 stycken kameror med den här färgen att byggas, priset hamnar på 4995 dollar, vilket motsvarar ungefär 45000 kronor. Exakt vad det svenska priset blir vet vi tyvärr inte. En Leica Q i originalutförande kostar idag ungefär 44000 kronor i Sverige, så man kan väl gissa på att det svenska priset för khakiversionen blir något högre än en ren omräkning av det amerikanska priset. 

Leica Q är en kompaktkamera med en fast brännvidd på 28 millimeter. Fullformatssensorn har en upplösning på 24 megapixlar och isokänsligheten kan dras upp till 50 000. Vill du läsa mer om kamern kan du kika på vårt test här

Ämnen

gr:rror validating access token: The s