https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/leica-m10-d-digitalkamera-med-analog-kansla
546285
Prylar
Prylnyhet

Leica M10-D – utan skärm för en analog känsla

Totalbetyg

Leica M10-D är en digital fullformatskamera som saknar skärm och du får sköta en stor del av inställningarna via din smartphone.

Leica M10-D kan ses som en efterträdare till Leicas M-D vilken var den första digitalkameran de lanserade som saknade skärm. Då hade fotografen ingen möjlighet att se sina bilder förrän de hamnade i datorn. Den här gången har Leica stoppat in wifi i kameran och du kan, via appen FOTOS, få live view och titta på bilderna du tagit. Leica M10-D kan spara bilder i både jpg och dng, via appen kan du föra över båda filtyperna till en smartphone. 

Kamerahuset har fysiska reglage för ISO, slutartid, exponeringskompensation samt av/på och wifi. Bländare väljer du på objektivet. Övriga inställningar gör du via appen, det vill säga filformat, vitbalans och så vidare. 

Hårdvarumässigt och egenskapsmässigt är den i stort sett identisk med Leica M10 och M10-P. Det vill säga en cmos-sensor i fullformat som har en upplösning på 24 megapixlar och ett ISO-omfång på 100-50000. kameran har ett internt minne på 2GB men det finns även ett SD-kortsfack under en lucka i botten. Vill man ha en elektronisk sökare så är M10-D kompatibel med Visoflex-sökaren som fästs i tillbehörsskon. 

Vi har ännu inget svenskt pris, men på den amerikanska marknaden kommer den att kosta 7995 dollar, vilket motsvarar cirka 73000 kronor. 

 

gr:rror validating access token: The s