https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/leica-m10-f-r-klassisk-analog-design
545347
Prylar
Prylnyhet

Leica M10 får klassisk analog design

Totalbetyg

Nya Leica M10 blir tunnare och får färre knappar, samtidig som den får ett ISO-reglage och större sökarförstoring.

Leica M10 blir det senaste tillskottet till M-systemet. Här har man haft den analoga designen i bakhuvudet och slimmat kamerahuset med bland annat mindre knappar och tunnare husdesign.

I huset sitter en 24 megapixlels CMOS-sensor tillsammans med en nyutvecklad bildprocessor för snabbare seriebildstagning – upp till 5 bilder per sekund i 8 sekunder. ISO-omfånget är mellan 100–50 000 ISO.

 

 

Nytt är reglaget för ISO-inställningar för att snabbt kunna juster ISO-värdet. På baksidan har Leica också valt att minska antalet sidoknappar till tre, en för liveview, en för uppspelning och en menyknapp. Däremot finns ett multiväljarreglage med en mittenknapp.

Sökaren täcker 30 procent större område och har ökats i sin förstoring från 0,68x till 0,73x. Avståndet mellan ögonmusslan och ögat har ökat med 50 procent, vilket förenklar för fotografer med glasögon.

Leica M10 har inbyggd wifi, väger 660 gram med batteri och finns tillgänglig i skrivande stund för ett pris av 6 500 euro, motsvarande ungefär 65 500 kronor.