https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/lensbaby-twist-60-r-en-petzvalkopia-till-l-gre-pris
544910
Prylar
Prylnyhet

Lensbaby Twist 60 – Petzvalkopia till lägre pris

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/twist60_w_body_2212_highres.jpg?itok=kq3w27bI', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/twist60_w_body_2212_highres.jpg?itok=kq3w27bI', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/twist60_w_body_2212_highres.jpg', w: 2000, h: 1355, title: ' ' },]

Totalbetyg

Lensbaby har en historia av lekfulla och kreativa objektiv som ger användaren många olika möjligheter. Nu lanserar de en egen variant av objektiv med Petzval-konstruktion till ett lägre pris.

Som namnet Twist 60 kanske avslöjar hamnar brännvidden för objektivet på 60 millimeter, bländaren kan justeras mellan f/2,5 och f/22. Så långt är det inga konstigheter. Men det som är speciellt med det här objektivet är twist-funktionen. Tekniken bygger på den objektivkonstruktion som Joseph Petzval skapade 1840. Objektivet ger en skarp och rätt tecknad skarp del av bilden medan oskärpan får en rund form. Effekten kan justeras genom att vrida på objektivet. 

 

Exempel på hur bakgrunden kan se ut om man använder Twist 60.

 

Det finns redan olika varianter av Petzvals konstruktion men de kostar mer än vad Lensbebys version sägs göra. Dock har de inte det genuina utseendet. 

Objektivet ingår i Lensbabys Optic Swap-system, där man kan byta ut optiken i en fattning. Det kommer dock att gå att köpa objektiven även med fattning, då till Canon, Nikon och Sony E. Priset ser ut att hamna på ungefär 280 dollar för hela objektivet och runt 180 dollar för bara den optiska delen. Priserna motsvarar ungefär 2250 kronor respektive 1500 kronor.