Prylnyhet

Lucky straps släpper ny kamerarem med snabbfäste

Tillbehörstillverkaren Lucky straps har lanserat en ny kamerarem, eller egentligen ett nytt snabbfäste, för den som vill kunna alternera mellan att fota med kamerarem och helt utan.

Lucky är en tillverkare av bland annat kameraremmar, de har nu lanserat en ny sorts kamerarem för den som vill ha en rem som snabbt kan tas bort från kameran utan att någon del behöver sitta kvar. De siktar in sig på de fotografer som vill kunna fotografera både med och utan en rem och vill konkurrera med andra tillverkare av liknande system, till exempel Peak Design, som har ett liknande system, men som lämnar fästen kvar på kameran.

Den nya kamerearemmen från Lucky bygger på en tunn, dubbel, dynemarem som förs in genom öglan på kameran och sedan låses fast i en fjäderbelastad hake som sedan kan låsas för extra säkerhet. Det här gör att du slipper ha någon form av fäste kvar på kameran och de stunder du vill slippa remmen, till exempel när du fotar med stativ, så är kameran helt ren. Dynemaremmen ska tåla vikter på upp till 50kg, vara tålig mot skav och skärsskador samt gå att justera i längd.

Det nya snabbfästet finns med flera olika remmar, från 53mm breda ner till 20 mm. De finns både i olika lädersorter men också i bomull. Priserna sträcker sig från 783 kronor till 490 kronor. Remmarna går att köpa via Lucky straps hemsida. Vill man ha samma system men med en handlovsrem så finns det också.