Prylnyhet

Lumix GX7 med snabbare autofokus

Lumix GX7
Lumix GX7
Lumix GX7
Lumix GX7
Lumix GX7
Lumix GX7
Lumix GX7
Lumix GX7

Panasonic lanserar nu en ny spegellös systemkamera – Lumix GX7 som är en uppföljare till GX1. Den nya kameran har fått snabbare autofokus, förbättrad brusreducering och en vippbar LCD-skärm.

GX7 är en kamera som riktar sig till dig som vill ha en smidig kamera med avancerade funktioner. Panasonic menar att det är en kamera för fotoentusiasten som vill kunna fotografera livet på gatan utan att behöva bära på en tyngre DSLR-kamera.

GX7 är en uppföljare till GX1, och varför de har hoppat över fem nummer där emellan är lite oklart. I den nya kameran sitter en Live MOS sensor på 16 megapixel, det är en micro four thirds-kamera.

Kameran har utvecklats till att klara tuffare ljusförhållanden och kan nu gå upp till ISO 25600. För att klara det har GX7 också en mer utvecklad brusreducering som framför allt siktar in sig på rena ytor, medan den går mer försiktigt fram inom mer detaljrika områden.

GX7 har fått snabbare autofokus jämfört med GX1, nu är den nya kameran nere på 0,06 sekunder för att hitta skärpan jämfört med 0,09 som det var i föregångaren. Fokusen är kontrastavkännande och kan även följa ett objekt som rör sig. Fokusen ska även enligt Panasonic klara tuffa ljusförhållanden och ändå hitta skärpan, för att som de skriver i sitt pressmaterial till exempel kunna fotografera djur i skymningen.

Sökaren kan du vrida från noll till 90 grader, vilket förstås är användbart när du vill hålla kameran i en låg vinkel. Men även den 1040k-punkters pekbara LCD-skärmen på baksidan går numera att vinkla, den är på 3 tum.

Fler funktioner: Kameran kan ta bilder med en slutartid på 1/8000 sekund och upp till fem bilder per sekund i full upplösning. Använder du elektronisk seriebildstagning kan du ta 40 bilder per sekund. GX7 har 22 effektfilter för kreativ efterbehandling och kan filma i 1920 x 1080 50p. Du kan även fotografera panoramabilder med GX7 och föra över bilder direkt till en mobil eller annan dataenhet med hjälp av kamerans Near Field Communication.

GX7 har även ett läge för tyst fotografering vilket stänger av flera funktioner i kameran som ger ifrån sig ljud. Med den här kameran får du även inbyggd bildstabilsering i själva huset, tidigare har Panasonic bara haft detta i sina objektiv.

GX7 kommer att säljas från och med i september i två färger, svart och silver. Det svenska priset är ännu inte fastställt.