https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/manfrotto-lanserar-led-belysning-f-r-dslr-filmning
544247
Prylar
Prylnyhet

Manfrotto lanserar LED-belysning för dslr-filmning

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/MLUMIEMUBK_det04.jpeg?itok=oj8On3Dn', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/MLUMIEMUBK_det04.jpeg?itok=oj8On3Dn', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/MLUMIEMUBK_det04.jpeg', w: 851, h: 651, title: ' ' },]

Totalbetyg

Manfrotto är mest kända för sina stativ, men de tillverkar även andra tillbehör till fotografer. Nu utökar de sin arsenal med tre LED-lampor.

Den nya belysningen har fått namnet Lumie och serien består av tre olika lampor, Play, Art och Muse. Play är den minsta och svagaste i samlingen, den har tre LED-dioder medan Art har sex stycken och Muse får åtta stycken. Ljusstyrkan blir således också störst hos Muse som avger upp till 550lux, Play får ur sig 220lux och Art hamnar däremellan på 440lux. 

Alla tre lamporna drivs med li-on-batterier och har en brinntid på dryga timmen på en laddning. De två enklare lamporna går att justera i tre steg medan Muse har fyra steg justering. Alla lamporna har fäste för både stativgänga och blixtsko, den lite större Muse får också ett fäste med kulled för att man mer exakt ska kunna justera ljuset. Färgtemperaturen ska vara 5600K.

Vill man påverka ljuset med färger eller effekter finns det också olika filterkit att köpa till. Några svenska priser har vi inte sett ännu men den billigare Play hamnar på cirka 45 dollar, Art hamnar på 70 dollar och Muse på 100 dollar.