https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/mer-4k-i-panasonic-g7
544343
Prylar
Prylnyhet

Mer 4K i nya Panasonic G7

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/Panasonic_0.jpg?itok=jpJfhE3A', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/Panasonic_0.jpg?itok=jpJfhE3A', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/Panasonic_0.jpg', w: 1256, h: 982, title: ' ' },]

Totalbetyg

Att Panasonic satsar hårt på 4K är det inte något snack om. Deras G7 är späckad med 4K-funktioner, men också en del andra nyheter som gör den spännande.

De stora nyheterna i G7 är 4K-relaterade. Bland annat kan du nu, till skillnad från föregångaren, nu filma i 4K. Men Panasonic har även stoppat in funktionerna 4K burst, 4K burst start/stop och 4K pre-burst.

Dessa tre är tänkta att använda som fotolägen när du filmar. Av dessa är kanske det första läget mest intressant, det fungerar nämligen som ett vanligt serietagningesläge. I upp till 29 minuter och 59 sekunder kan du spela in 4K-film genom att bara hålla avtryckaren nere. Nu kanske du inte gör det i en knapp halvtimme. Men för att fånga exakt rätt ögonblick med en 8 megapixelbild kan du enkelt spela in hela händelsen i 4K med 30 bilder per sekund och sedan välja ut den bild du tycker är bäst. 

G7 har också fått ett nytt brusreduceringssystem som gör att brusprestandan på max-ISO ska bli bättre. Högsta känsligheten är, liksom hos föregångaren G6, 25600. 

Ett nytt aufotokussystem gör också att sereibildstagningen med följande autofokus når upp till sex bilder per sekund. Om du inte vill ha följande autfokus får du ut åtta bilder per sekund, vilket är en bild snabbare än föregående modell.