https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/mer-eller-mindre-viktiga-fotoprylar
374361
Prylar
Prylnyhet

Mer eller mindre viktiga fotoprylar

Blandade produkter producerade för den prylintresserade fotografen.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/554775.jpg?itok=75IfZx-L', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/554775.jpg?itok=75IfZx-L', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/554775.jpg', w: 600, h: 418, title: 'Blandade produkter producerade för den prylintresserade fotografen. ' },]

Totalbetyg

Med fotointresset följer gärna en viss uppmärksamhet för kringutrustning. Vilket entreprenörer så klart tar fasta på. Här är några förslag på prylar till hardcore-fotografen. Vad sägs till exempel om ett eget paraply till kameran, eller kanske en F-stop-klocka till Androidmobilen?
  • Publicerad 10 år 1 månad
    2010-10-14 12:33

USB-minnet i form av en minisystemkamera rymmer 4GB bilder. Den mäter 5x3 centimeter, kostar 199 kronor och säljs bland annat på www.kaffebrus.com.

USB-minne i form av systemkamera. Foto: www.kaffebrus.com

Är man riktigt förtjust i pytteversioner av kameror finns det även miniatyrmodeller av både hus och gluggar. Modellerna ska vara identiska med föregångaren, förutom att de inte går att fotografera med. Kittet kostar 28 dollar och säljs på photojojo.com.

Miniatyrmodell av kamerahus och tillhörande objektiv. Foto: www.photojojo.com.

Kameraparaplyet monteras i en hållare som monteras i blixtskon. Den komner i färgerna svart och cirkusinspirerande flerfärgat. Paraplyet kostar 249 kronor och sälj bland annat på www.kaffebrus.com.

Kameraparaplyet ska skydda kameran mot regn och monteras i blixtskon. Foto: www.kaffebrus.com

F-Stop-klockan är kanske inte en förutsättning för att ta de bästa bilderna, men kan onekligen vara en klocka för den mest fanatiska fotografen. I stället för de vanliga 12, 3, 6 och 9-markeringarna kollar man tiden mot 2, 2.8, 4, 5.6, 8 och 11. Klockan kostar 35,95 dollar och säljs bland annat på www.neatoshop.com.

F-Stop-klockan visar inte de vanliga tiderna. Foto: www.neatoshop.com

Vill man inte ha ett armbandsur utan nöjer sig att stämma av tiden mot sin Android-mobil finns en F-Stop-widget. Inte nog med att den visar tiden, bakgrundsbilden ändras också (en gång i halvtimmen för att spara på batteriet) beroende på vilken bländare visaren pekar på. Apperture Clock widget kostar 1,05 dollar och säljs på www.appbrain.com.

Apperture Clock widget är mobilvarianten av F-stop-klockan. Foto: www.appbrain.com