https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/mer-h-guppl-sta-systemkameror-fr-n-nikon-p-g-ng
308467
Prylar
Prylnyhet

Mer högupplösta systemkameror från Nikon på gång

Totalbetyg

Ännu en gång uttalar sig en nikonchef och antyder vad som ska komma. Sverigechefen har talat om full-HD och nu ger den högste chefen för kameradivisionen ännu fler pusselbitar.

Nobuaki Sasagaki som är chef för Nikons Imaging Division säger i en intervju till Dpreview att Nikon kommer att satsa på en bättre balans mellan ISO och upplösning framöver än i Nikon D3s.

Vår tolkning av detta uttalande är att man inte ska räkna med att en efterträdare till Nikon D700 får samma sensor som i D3s utan att man satsar på upplösning istället. Det borde vara fullt möjligt att behålla brusprestandan i D700 även om upplösingen höjs.

Kanske är det så att Nikon upplever att väntar med att köpa D3s tills de vet hur D700-efterträdaren blir. Desssutom saknar Nikon en motsvarighet till Canons Eos 5D Mark II med hög upplösning och full-HD. I en intervju med Sverigechefen Johan Kling talar han om att framtida nikonmodeller kommer att få både filmning i 720p och 1080p.

Sasagaki säger också att Nikon lägger stor möda vid att förbättra filmfunktionen i sina kameror, särskilt hur funktionen integreras i kameran. Han understryker att videoutvecklingen aldrig skrev på bekostnad av stillbildernas kvalitet. För att förbättra arbetsflödet med video kan det bli aktuellt att bättre videoredigeringsprogram följer med kameran.

Sasagaki erkänner att Nikon har betraktar film i kameror som något för enklare kameror men nu tänkt om.

Den här typen av uttalande brukar komma när det är en bit kvar till en produktlansering för att lugna kunderna. Kanske kommer D700-efterträdaren till höstens Photokina-mässa.