Prylnyhet

Nikon avslöjar uppdaterad lista på kommande objektiv

Under CES-mässan visar Nikon sin uppdaterade så kallade roadmap för kommande objektiv för sina spegellösa systemkameror.

En av de viktigaste aspekterna av att lansera ett nytt system är att se till att visa potentiella användare att det kommer att finnas tillräckligt många objektiv inom en ganska snar framtid. Till exempel så har Panasonic har tidigare garanterat att det ska finnas ett betydande antal objektiv inom en snar framtid för sina nya fullformatskameror som kommer i mars.

På CES-mässan visar nu Nikon upp sin uppdaterade så kallade roadmap för kommande objektiv. I år kommer de att lansera sex nya objektiv, nästa år kommer sju nya och året där på ytterligare sju objektiv.

Roadmapen visades redan vid lanseringen av systemet och de har egentligen inte avslöjat några nya objektiv, utan det som hänt är att man tagit bort ett objektiv från 2021-lanseringen och bytt plats på 20mm f/1,8 och 24mm f/1,8.

I år kommer de att fylla på så att de vanligaste standardobjektiven finns, 24-70mm f/2,8 samt 70-200mm f/2,8 men även ett par vanliga fasta brännvidder och det omtalade 58mm f/0,95 Noct. Nästa år får vi se bland annat 14-24mm f/2,8 dyka upp.

Det här borde innebära att de som överväger att investera i systemet känner sig ganska trygga med att de objektiv de behöver kommer att finnas om några år. Det som saknas just nu är väl några supertelen, men att köra med adaptrar är ju fortfarande ett alternativ, så lösningar finns för de som behöver dem.