Prylnyhet

Nikon D6 – den nya proffskameran är på gång

Nikon meddelar att deras nästa proffskamera D6 är på gång, samtidigt visar man upp den nya ljusstarka telezoomen Nikkor 120-300mm F2,8E FL ED SR VR.

Både Nikon och Canon brukar lansera sina nya proffsmodeller lagom till OS, och i sommar är det ju dags igen, på Nikons hemmaplan i Japan till och med. Kameran kommer ersätta den nu tre år gamla Nikon D5 som är Nikons flaggskeppskamera inom deras spegelreflexsegment, och blir den sjätte kameran 20 år efter släppet av Nikon D1 som lanserades sommaren 1999.

De säger ingenting om när D6 kommer att lanseras, inte heller något om några specifikationer. Det enda de egentligen säger är att kameran är på gång och att det kommer att bli deras mest avancerade kamera hittills.

Vad tror du att den kommer att ha för funktioner? Kommer det här att bli Nikons sista proffshus med spegel?

Nytt teleobjektiv

Samtidigt som Nikon kommer med nyheten om D6 meddelar de också att det är ett fullformatsobjektiv på gång. Inte heller här avslöjas speciellt mycket information mer än namnet,Nikkor 120-300mm F2,8E FL ED SR VR. Av förkortningarna att döma har det bildstabilisering, ED-linser och flourid-linser. Betäckningen "SR" har vi dock inte sett förut, så det återstår att se vad den står för.

Nikon säger inte heller något om när det nya objektivet kommer att lanseras, eller vad prislappen hamnar på.