https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nikon-inga-objektiv-ar-forsenade
548045
Prylar
falskt
Prylnyhet

Nikon: Inga objektiv är försenade

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/jmcs6kuakzj6ntdjxyzsyu.jpeg?itok=ba6epM7N', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/jmcs6kuakzj6ntdjxyzsyu.jpeg?itok=ba6epM7N', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/jmcs6kuakzj6ntdjxyzsyu.jpeg', w: 2000, h: 1125, title: ' ' },]

Totalbetyg

Rykten har florerat kring försenade objektiv från Nikon, men dessa rykten dementeras nu av Nikon själva.

Sedan årsskiftet har inte Nikon presenterat några nya objektiv medan närmaste konkurrenten Canon meddelat att ett flertal är på gång. Det här har så klart satt fart på rykteskvarnarna på nätet, antagligen på grund av viss frustration hos vissa som ser Canons lanseringar och minns att Nikon lovat att det ska finnas runt 30 objektiv för Z-systemet i mars 2022. 

Sajten Tech radar ställde frågan till Nikon direkt för att se om det låg någon sanning bakom ryktena om förseningar. Men Nikon själva säger att några förseningar inte föreligger och de utlovade objektiven ska komma innan mars nästa år. 

För tillfället finns inga objektiv med brännvidder över 200 millimeter för Nikon Z, något som enligt Nikons senaste roadmap ska åtgärdas innan mars nästa år. 

Så de Nikonanvändare som tycker att det går för långsamt får helt enkelt sitta på händerna och vänta lite till så ska fler objektiv dyka upp. 

Ämnen

gr:rror validating access token: Sessi