Prylnyhet

Nikon P7700 - Uppdaterat för entusiasten

Nikons P-serie är deras avancerade kompaktkameror med finesser och funktioner som ska locka de lite mer avancerade fotograferna. P7700 har fått båda objektiv och sensor utbytta jämfört med den tidigare versionen.

Nikon P7700 har fått en nyutvecklad CMOS-sensor med upplösningen 12,2 megapixlar. De har alltså hållit nere antalet pixlar något jämfört med några av sina andra kompakter, troligen för att kunna få bättre brusegenskaper. Den andra delen som är helt ny är objektivet, brännvidden mostvarar 28-200 millimeter i småbildsformatet och bländaren går från 2,0 till 4,0 i vidvinkel- respektive teleläget. Förhållandevis ljusstarkt för att vara en kompaktkamera alltså. Objektivet har begåvats med bildstabilisering för att kunna fotografera i ännu svagare ljus än bara den stora bländaren tillåter.

Raw-format är en möjlighet med P7700, men det är ingen direkt nyhet då det fanns även i den tidigare versionen P7100. En nyhet är dock att man nu kan styra blixtar Nikons blixtar med den inbygda blixten, med det så kallade CLS (Creative Lightning System).

Nikon P7700 börjar säljas den 27 september till ett pris av 5190 kronor.