https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nikon-uppdaterar-mjukvaran-till-nastan-alla-z-kameror
548452
Prylar
falskt
Prylnyhet

Nikon uppdaterar mjukvaran till nästan alla Z-kameror

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/nikonz5z6.jpeg?itok=57QIw-OR', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/nikonz5z6.jpeg?itok=57QIw-OR', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/nikonz5z6.jpeg', w: 1200, h: 801, title: ' ' },]

Totalbetyg

Nikon har lanserat nya mjukvaror till fyra av deras kameror i Z-systemet. Bland annat innebär det förbättrat autofokus för Z6, Z7, Z5 och Z50.

Nikon har släppt uppdateringar till fyra av sina Z-kameror, Z6, Z7, Z5 och Z50. Generellt hops alla uppdateringarna är att de förbättrar autofokusen. Den gemensamma nämnaren är att ansikts- och ögonAF har förbättrats när man använder en blixt.

k

 

På Z6 och Z7 har Nikon även förbättrat ögonidentifieringen när man har kameran inställd på att automatisk välja fokuspunkt och när det breda af-området används. Uppdateringsfrekvensen för de visade autofokuspunkterna i sökaren när man använder ögon/ansikts-af eller följande autofokus har ökat. Den nya mjukvaran fixar också några buggar kring auto-iso och bildkontrollerna som kunde uppstå ibland. Mjukvaran ska också motverka att skärmen flimrar när du spelar in N-log eller råformat till en extern videoinspelare via HDMI i miljöer med svagt ljus. 

Mjukvaran för Z6 och Z7 får nummer 3.40 och till Z5 är det 1.2 medans uppdateringen till Z50 kallas 2.20.