https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nisi-15mm-f4-sunstar-vidvinkel-fran-ny-tillverkare
547700
Prylar
falskt
Prylnyhet

Nisi 15mm f/4 "Sunstar" – vidvinkel från filtertillverkaren

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/nisi_15mm_sunstar_lens_2.jpeg?itok=0sKGaoGk', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/nisi_15mm_sunstar_lens_2.jpeg?itok=0sKGaoGk', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/nisi_15mm_sunstar_lens_2.jpeg', w: 2000, h: 1053, title: ' ' },]

Totalbetyg

Nisi lanserar sitt första objektiv, en vidvinkel som fungerar till flera kameratillverkare och har en rejäl konstruktion.

Nisi optics, ett företag som främst gjort sig kända för bland annat filter, har nu lanserat sitt första objektiv. Objektivet är en rejäl vidvinkel med 15 millimeters brännvidd och en största bländare på f/4. Tilläggsnamnet "Sunstar" kommer sig av att bländaren med sina tio blad och möjlighet att blända ner till f/22 ger solstjärnor när du bländar ner det. 

Konstruktionen i övrigt har tolv element som placerats i tio grupper och av dessa är en lins ett dubbelsidigt sfäriskt linselement och två extra lågspridande element. 

Objektivet kommer med fattning för Canon RF, Nikon Z, Fujifilm X och Sony E. För fullformatskameror ger objektivet en bildvinkel på 112 grader medan det på Fujifilms aps-c-kameror får en bildvinkel på 78 grader. 

Närgränsen är 20cm, vikten ligger på 470gram och storleken i övrigt är 80,5mm på längden och 75,6mm på bredden. Frontlinsen har gänga på 72mm om du vill använda filter. 

Objektivet är helt manuellt och konstruktionen är helt i metall (förutom linserna förstås). 

I deras webshop ligger priset på 579 dollar vilket motsvarar ungefär 4800 kronor. 

gr:rror validating access token: Sessi