https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nisi-lanserar-filterkit-till-ricoh-gr-iii
546896
Prylar
Prylnyhet

Nisi lanserar filterkit till Ricoh GR III

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/nisi_gr_iii_filters_2.jpeg?itok=bFjHMVjT', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/nisi_gr_iii_filters_2.jpeg?itok=bFjHMVjT', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/nisi_gr_iii_filters_2.jpeg', w: 1254, h: 910, title: ' ' },]

Totalbetyg

Filtertillverkaren Nisi har lanserat två olika kit med filter och en hållare för den avancerade kompaktkameran Ricoh GR III.

Ricohs GR III är en avancerad kompaktkamera med aps-c-sensor. Som namnet antyder är det den tredje generationen av kameran. Nu har filtertillverkaren Nisi satsat på att lansera en filterhållare till just den här kameran och med denna två olika kit med filter. Filterhållaren sätts fast i fronten på objektivet, som är brukligt, men det man bör ha koll på är att hållaren kommer att ramla av när kameran stängs av och objektivet åker in. 

Hållaren kan rotera 360 grader och flera filter ryms samtidigt i aluminiumkonstruktionen. 

Filtren kommer i två olika kit beroende på vilka, och hur många,  filter man vill ha. I "Starter"-kitet finns ett polariserande filter och ett avtonat gråfilter. Det kit som kallas "Professional" innehåller, förutom samma filter som i Starter-kitet, ett neutralt gråfilter nr 8 och ett neutralt nattfilter. 

FIlterkiten finns att beställa på amazon och kostar dryga 60 euro för det lite större kitet och runt 48 euro för starter-kitet, priserna motsvarar ungefär 645 kronor respektive 516 kronor. 

167315513313063_2770731012971487