https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nokias-nya-kameramobil-med-fejkad-reklam
511250
Prylar
Prylnyhet

Nokias nya kameramobil med fejkad reklam

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/559434.jpeg?itok=ArHVuU89', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/559434.jpeg?itok=ArHVuU89', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/559434.jpeg', w: 510, h: 287, title: ' ' },]

Totalbetyg

Nokia lanserade i veckan en nya kameramobil med Pureviewteknik. Alltså samma teknik som modellen 808 har. Men Lumia 920 har inte de 41 megapixlarna som den upplösningspackade 808'an har. Utöver att den kan vara en vettig kameramobil för fotografen lanserades den med en lite lurig reklamfilm.

Kameran har som sagt fått låna några gener från Nokias Pureview teknik. Men upplösningen har mer rimliga bara åtta megapixel. Däremot har ljuskänsligheten i mörka miljöer förbättrats rejält mot tidigare modeller och numera finns även optiskt bildstabilisering inbyggt. Det var när man skulle visa hur effektiv den här bildstabiliseringen var i en reklamfilm som filmats på ett sätt som får betraktaren att tro att det är filmat med mobilen, som man lurades. Det var nämligen inte alls mobilkameran som hade använts till att filma det här utan en betydligt större kamera som befann sig i en rullande van. Inte alls i den skakiga handen på en cyklist som filmen vill få det att framstå som.Nokian har nu gått ut med en ursäkt och har nu ändrat texten i sin reklamfilm. Det står nu att filmen är en simulering av stabiliseringstekniken.