https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/ny-firmware-ger-canon-r5-fler-videofunktioner
547948
Prylar
falskt
Prylnyhet

Ny firmware ger Canon R5 fler videofunktioner

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/r5-intro.jpg?itok=f4JVRDa_', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/r5-intro.jpg?itok=f4JVRDa_', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/r5-intro.jpg', w: 2000, h: 1406, title: ' ' },]

Totalbetyg

Canon uppdaterar mjukvaran i tre av sina modeller R5, R6 och 1D X Mark III med bland annat förbättringar på videosidan, men också funktioner som ska snabba upp arbetsflödet.

De nya uppdateringarna till Canons R5, R6 och 1D X Mark III är baserade på feedback de fått från de professionella fotografer. De flesta uppdateringarna har skett på videosidan, men även några för att förbättra användarvänligheten. 

Fotografer med Canon R5 får möjlighet att spara personliga inställningar på ett minneskort för att enkelt kunna flytta sina inställningar mellan kameror. Med den nya mjukvaran kan man också stänga av skärmen medan man fotograferar och bara använda den för visning av tagna bilder, det vill säga att den fungerar mer som på en dslr. Den enda uppdateringen som kommer till R6 (som också kommer till R5) är att kamerorna nu stödjer manuell fokusering även om kameran är i Servo AF-läget. DU kan alltså justera autofokusens inställning manuellt med RF-objektiv. 

R5 får också en funktion som kallas Protect Image Transfer, en funktion som gör att bilderna skyddas från att raderas och skickas via FTP. På både 1D X Mark III och R5 kan man nu se hur lång tid en filöverföring via FTP kommer att ta. 

Mindre råfiler för video

Den nya mjukvaran ger också mindre råfiler för video genom att utöka med ett läge med en lägre bitrate. Det här gör det snabbare att flytta filer mellan olika medier. EOS R5 får också Canons Log 3, ett filmformat för den som vill jobba mer med efterbearbetning av filerna d de får större dynamiskt omfång. Canon säger också att Canon Log 3 kommer att komma till både R6 och 1D X Mark III i en framtida uppdatering. 

Canon uppdaterar också sina mjukvaror DPP och EOS Utility för att fungera bättre med dator med Apples nya M1-processor. 

Här kan du hitta de nya uppdateringarna. 

gr:rror validating access token: Sessi