https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/ny-macbook-pro-b-ttre-f-r-fotografer
507945
Prylar
Prylnyhet

Ny Macbook Pro bättre för fotografer

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/559969.jpg?itok=bQ5hWW4Y', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/559969.jpg?itok=bQ5hWW4Y', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/559969.jpg', w: 600, h: 324, title: ' ' },]

Totalbetyg

Det är ingen hemlighet att många fotografer använder datorer från Apple som arbetsverktyg, igår lanserade de uppgraderade varianter av existerande modeller men även en ny version av MacBook Pro som är mer anpassad för fotografers behov.

De stora skillnaderna om man jämför de gamla bärbara med den nya är skärmen och vikten. Apple har plockat bort dvdenheten och stoppat in SSD-hårddiskar istället för roterande diskar vilket gör att storleken blir mindre och vikten lägre. Den kommer att finnas med lagringsmöjligheter up till 768 GB. Ungefär ett halvkilo sparar man med den nya datorn.

Men den stor anyheten för fotografer som arbetar med bilder på sina bärbara datorer är att Apple valt att använda en annan typ av skärm på den nya 15,4 tums Macbook Pro'n, den nya Retina-skärmen har en upplösning på 2880x1800, vilket kan jämföras med 1440x900 som den äldre versionen har. Upplösningen på i den nya skärmen är ungfär densamma som i en fotoutskrift.

Samtliga bärbara datorer (Macbook Air och den "vanliga" Macbook Pro) från Apple får snabbare processorer och USB 3 som standard. 17" versionen av nuvarande Macbook Pro uppdateras dock inte.

Priset för den nya Macbook Pro blir från 21495 kronor.