https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/ny-metabonesadapter-till-fujifilm-gfx
546771
Prylar
Prylnyhet

Ny Metabonesadapter till Fujifilm GFX

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/hasselblad_v_to_fujifilm_gfx_speed_booster_2.jpg?itok=NNn9-FSp', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/hasselblad_v_to_fujifilm_gfx_speed_booster_2.jpg?itok=NNn9-FSp', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/hasselblad_v_to_fujifilm_gfx_speed_booster_2.jpg', w: 1580, h: 800, title: ' ' },]

Totalbetyg

Den nya Speed booster adaptern ger möjlighet att använda Hasselblad V-objektiv på Fujifilm GFX och få ett steg högre ljusstyrka.

Metabones är ett företag som tillverkar adaptrar mellan olika kamerafattningar. De har också en serie som kallas Speed booster, dessa ger objektivet som monteras på adaptern högre ljusstyrka och kortare brännvidd. På den nya Speed booster adaptern från Hasselblad V till Fujifillm GFX innebär det att du får nästan samma brännvidd som objektivet har på egen hand, samt ytterligare ljusstyrka. 

Har du objektiv med centralslutare kan den inte användas när du använder adaptern, men objektiven går att använda ändå, dock endast med slutaren som sitter i kamerahuset. Metabones själva säger att de analyserat alla Hasselblads V-objektiv och använt resultaten för att få en så bra optisk prestanda som möjligt. 

Adaptern har ett roterande stativfäste av Arca swiss-typ. 

Metabones Hasselblad V till Fujifilm GFX Speed booster Ultra 0,71x finns att köpa nu och priset ligger på 899 dollar, det finns även en adapter utan Speed booster som kostar 399 dollar. I Svenska butiker ligger Speed booster-adaptrarna runt 10 000 kronor. 

 

167315513313063_2622990174412239