https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/ny-ram-for-att-digitalisera-dina-negativ
546131
Prylar
Prylnyhet

Ny ram för att digitalisera dina negativ

Den nya ramen med namnet Pixl-latr ska göra det möjligt att digitalisera negativ.

Totalbetyg

En ram med en diffuserande platta ska råda bot på två problem när du digitaliserar dina negativ: att få filmen plan samt ett jämt ljus. Det är vad Pixl-latr vill uppnå med sin nya produkt.

Den nya ramen med namnet Pixl-latr ska göra det möjligt att digitalisera negativ, både svartvita och i färg. Ramen fungerar för formaten 35mm, 120mm (upp till 6 x 12) och 5 x 4-film. 

 

Foto: Pixl-latr
Ramen fungerar för formaten 35mm, 120mm (upp till 6 x 12) och 5 x 4-film.

 

Idén med produkten är att du ska kunna placera negativet i ramen, som är fäst vid en diffuserande platta. Detta ska enligt Pixl-latr göra att filmytan blir plan samt att du får ett jämnt ljus över negativet, när du sedan placerar ramen på ett ljusbord, en läsplatta eller direkt mot ett fönster. Sedan kan du fotografera negativet och med hjälp av en tillhörande app invertera bilden samt utföra vissa justeringar.

Vilken kamera du använder ska inte ha någon betydelse. Allt från mobiler till avancerade kameror fungerar enligt tillverkaren.

 

Foto: Pixl-latr
Du kan placerar ramen på ett ljusbord, en läsplatta eller direkt mot ett fönster.

 

Produkten är skapad av Hamish Gill, och är lanserad som ett Kickstarter-projekt som nu är inne på sluttampen. Om du är intresserad av ett exemplar kostar den cirka 370 kronor. 

 

Här kan du läsa mer om Pixl-latr.

 

Ämnen

167315513313063_1984573034920626