Prylnyhet

Ny SD-standard: SDUC – större och snabbare

Med kapacitet på upp till 128TB och en överföringshastighet på 985 MB/s, så visar den nya SD-standarden – SDUC – att formatet hänger med.

De nya SDUC(Ultra Capacity)-korten har sammautformningsom det klassiska SD-kortet, SDHC (High Capacity) och SDXC (eXtended Capacity), men är betydligt snabbare och har möjlighet till större lagring än tidigare modeller.

Nytt interface

Den snabbaste varianten – SDUC Express – använder ett PCI-Express- och NVMe-interface utöver det vanliga SD-interfacet. Det gör det möjligt med överföringshastigheter på upp till 985 MB/s,vilket är 1,58 gånger snabbare än tidigare. Samtidigt har den maximala kapaciteten utökats till 128TB, från att tidigare varit 2TB för SDXC-korten.

För 8K och superslowmotion

Enligt SD-Association kommer SD-Express vara snabb nog för 8K-video,superslowmotion seriebildstagning med RAW-format och 360-graders fotografering och filmning

SD-Express kommer även att komma till de äldre SDHC- och SDXC-korten, vilket gör det möjligt att använda dem som borttagbara SSD-enheter. Alla korten kommer att varabakåtkompatibla.

När SDUC Express kommer för försäljning ännu oklart.