Prylnyhet

Ny stöttålig kompakt från Panasonic: Lumix FT7/TS7

Panasonic släpper en vattentät kompaktkamera med inbyggd sökare. Kameran är designad att tåla tuffa tag och ska tåla tryck, stötar och en användning på ner till 31 meters djup.

Panasonic återinför en allt ovanligare funktion bland dagens kompaktkameror – inbyggd digital sökare. Att använda sökaren ska vara speciellt användbart vid fotografering i starkt solljus. Att använda sökaren ska även dra mindre ström.

Vatten- och stötsäker

Kameran ska vara byggd för riktigt tuffa aktiviteter. Den ska vara vattentät ner till 31 meters djup och även vara damm- och stötsäker. Den ska tåla ett fall från två meters höjd och temperaturerner mot -10°C, allt enligt test-standarden MIL-STD 810F Method516.5-Shock.

Filmar i 4K

Kameran har ett objektiv med 4,6 gånger optisk zoom (motsvarande 28-128mm i fullformat)med inbyggd bildstabilisering. Den är utrustad med en20.4-megapixel High Sensitivity MOS sensor.Den maximalaupplösningenvild filmning är 4K vid 30/25/24fps och full-HD vid 60fps. Vill man filma med 120fps går det med en upplösning på1280x720p.

Inbyggd ficklampa

Panasonic Lumix FT7/TS7 är utrustad med inbyggt Wi-Fi för möjlighet till snabb och enkeldelningav bilder via sociala medier. Den har också en inbyggd ficklampa, som man kan slås på om man är i behov av lite ljus när man är ute i vildmarken.

Kameran kommer säljas till ett av 5190 kronor.