Prylnyhet

Ny toppskärm från Eizo

Den nya CG279X från Eizo har inbyggda inställningar för HLG och PQ gamma vilket borde locka både de som arbetar med film, men även för noggranna fotografer.

CG279X är Eizos toppmodell i 27"-segmentet. Skärmen kan visa 99% av Adobe RGB och 98% av DCI-P3 gamut. Den inbyggda kalibratorn är förbättrad mot föregångarna och ger därför en ännu exaktare färgåtergivning på skärmen. Den har sensorer som tar hänsyn till temperaturer i skärmen och redan tre minuter efter uppstart visar den korrekta färger.

Skärmens upplösning ligger på 2560x1400. Det är den första skärmen i Eizos ColorEdge-serie som får möjlighet att kopplas upp med usb-c. Den har även hdmi, dvi-d och displayport som alternativ för att koppla samman skärmen med en dator.Skärmens skal har också blivit både smalare och tunnare.

En av de stora nyheterna med modellen är att den har fabriksinstallerade inställningar för HLG(Hybrid Log Gamma) och PQ gamma vilket gör att den kan hantera det HDR-material som blir allt populärare i dagens produktioner. Något som kanske framför allt lockar filmare, men även stillbildsfotografer eller retuschörer har så klart också glädje av ett stort omfång.Skärmen börjar säljas i december 2018 och priset är satt till 22 495 kronor.