https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/ny-v-dert-tad-standardzoom-f-r-pentax
543913
Prylar
Prylnyhet

Ny vädertätad standardzoom för Pentax

● BILDSPEL
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/pentax2.jpg?itok=zRhOkpRy', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/pentax2.jpg?itok=zRhOkpRy', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/pentax2.jpg', w: 1280, h: 960, title: ' ' },{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/pentax3.jpg?itok=r6JHgmAw', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/pentax3.jpg?itok=r6JHgmAw', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/pentax3.jpg', w: 1280, h: 959, title: ' ' },]

Totalbetyg

Med ett omfång på motsvarande 24-130mm kommer den nya standardzoomen att passa många. Den matchar även kamerahusens vädertätning.

HD Pentax-DA 16-85mm F/3,5-5,6 ED DC WR är alltså det fullständiga namnet på det nya objektivet. Som epitetet HD avslöjar så har det fått Ricohs senaste antireflexbehandling som ska ge bättre ljustransmission, vilket i sin tur leder till ett bättre T-värde för objektivet. 

Objektivets brännvidd motsvarar 24,5-130mm i småbildsformatet. Väderskyddet gör att objektivet matchar de väderskyddade kamerahusen och det har även en inbyggd fokusmotor. Likt många andra Pentax-objktiv har det även en quick-shiftfokusering som gör att man utan att slå om fokuseringen till manuell kan justera objektivers skärpa manuellt. 

Priset för HD Pentax-DA 16-85mm F/3,5-5,6 ED DC WR blir 7499 kronor.