https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nya-canon-600ex-ii-rt-klarar-r-snabbare-och-svalare
544966
Prylar
Prylnyhet

Nya Canon 600EX II-RT är snabbare och svalare

Totalbetyg

Blixtar kan lätt drabbas av överhettning om man fotograferar långa serier. Canon har lanserat en uppföljare till 600EX II-RT som ska klara fler bilder i följd utan att bli överhettad, den får även ett nytt batteripack som ger ännu bättre prestanda.

Den stora uppdateringen i den nya blixten är det nya värmemätningstekniken som hjälper till att förhindr att blixten blir överhettad vid långa serier. Med vanliga batterier har blixtens kapacitet ökat med 50 procent. Det nya batteriet CP-E4N ökar prestandan ytterligare och den kan då avfyra 100 procent fler blixtar än den tidigare modellen.

Tanken med uppdateringarna är att den nya blixten ska stå sig bättre tillsammans med Canons senaste flaggskepp 1DX Mark II. BLixten har en spridning från 14 millimeter (med den inbyggda adaptern) till 200 millimeter. Radiosynk-systemet fungerar även på den nya modellen.

Tillsammans med den nya blixten lanserar Canon även hårda färgfilter till blixten för att justera färgtemperaturen så att den passar eller kontrasterar det omgivande ljuset.