https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nya-fujifilm-xf-23-och-33-f14-lm-wr-vadertatning-och-snabbare-autofokus
548296
Prylar
falskt
Prylnyhet

Nya Fujifilm XF 23 och 33 f/1,4 LM WR – vädertätning och snabbare autofokus

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/xf23mmf1_4_front_slant_kopiera.jpg?itok=vCbbDoWd', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/xf23mmf1_4_front_slant_kopiera.jpg?itok=vCbbDoWd', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/xf23mmf1_4_front_slant_kopiera.jpg', w: 2000, h: 1416, title: ' ' },]

Totalbetyg

Fujifilm har inte bara släppt uppdateringar i sitt mellanformatssystem utan de har också lanserat ett par nya objektiv för sitt XF-system. De nämner också en kommande sensor som ska sitta i ett nytt flaggskepp.

Samtidigt som sina tidigare lanseringar förra veckan så släppte Fujifilm även nyheten att de uppdaterat två av sina fasta objektiv, nämligen XF 23mm f/1.4 R LM WR och XF 33mm f/1.4 R LM WR (med skillnaden att 33an tidigare var en 35a). De två objektiven har fått vädertätning och nya linjära motorer. Storleksmässigt är de förhållandevis lika, den något kortare brännvidden är det tyngre objektivet med 375g mot 33ans 360g. Båda har en filtergänga på 58mm. Närgränsen ligger på 30cm för 33an och 19cm för 23an. 

Skillnaderna i de optiska resultaten för de två jämfört med föregångarna är, enligt Fujifilm, att de genererar bilder med högre upplösning men de ska också generera en lite större bildcirkel vilket ska förbättra resultatet av den inbyggda bildstabiliseringen i Fujifilmskameror.

XF 33mm f/1,4 LM WR kostar 8999 kronor och den vidvinkligare XF 23mm f/1,4 LM WR 10499 kronor och de blir tillgängliga under oktober respektive november. 

Ny sensor

Fuji har också avslöjat att de kommer med en ny sensor och en ny toppkamera under nästa år. Sensorn kommer att vara en stackad bakbelyst aps-c-sensor med X-trans-filter. Den stackade designen kan göra att sensorns utläsningshastighet kan höjas avsevärt. Det i sin tur kan ge både snabbare seriebildstagning och bättre filmegenskaper. Sony var först ut med den här tekniken i A9 och A1.  

 Fujifilm uppdaterar också sina så kallade roadmaps för objektiv för de båda systemen. Här kan vi se en ny telezoom för de som behöver lång brännvidd med en 150-600mm, och en 18-200mm för de som vill ha något allround. Det sägs dock inget om brännvidderna. 

För GF-systemet kommer tre nya objektiv. Ett 55mm f/1,7 ett 20-35 och ett tilt/shift. Det sägs inget om brännvidd eller bländare på tiltshift eller zoomen, så där får vi helt enkelt vänta och se. 

gr:rror validating access token: Sessi