https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nya-kombinationskameror-fr-n-sony
388433
Prylar
Prylnyhet

Nya kombinationskameror från Sony

Sony Cyber-shot HX100V.

Totalbetyg

Sony presenterar två nya kompaktkameror, om vi kan kalla dem för det. Kombinationskameror kanske är en bättre beskrivning för Sony Cybershot HX100V och HX9V.
  • Publicerad 9 år 7 månader
    2011-02-01 13:18

Modellerna bygger på en kombination av videokamera, kompaktkamera och superzoom. Den ena modellen, HX9V, bjuder på 16 x zoom och den lite fetare HX100V smäller till med 30 x zoom. På HX100V finns också en liten fokusering för manuell inställning av fokus, något som kan vara lämpligt vid tillexempel macrofotografering.

Sony Cyber-shot HX9V.

Annat lull-lull för båda modellerna är en udda funktion som ska fuska till känslan av kort skärpedjup; två bilder med olika fokuspunkt tas samtidigt för att sedan läggas ihop i kameran till en bild som efterliknar det skärpedjup som annars kännetecknar en större sensor. Snabb autofokus (0.1 s) och filmning i 1080p är annat som presenterades för kamerorna, liksom gps, en panoramafunktion i 3D och något som Sony kallar Intelligent sweep panorama: med en knapptryckning i samband med panorering lägger kameran ihop bilden till en högupplöst panormabild.

När kamerorna kommer till Sverige är oklart, men en bra gissning är till våren.

Läs hela pressutskicket HÄR

 

Sony Cyber-shot HX9V.