https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/nytt-lagprisalternativ-till-sony-e-fran-yongnuo
547181
Prylar
falskt
Prylnyhet

Nytt lågprisalternativ till Sony E från Yongnuo

Totalbetyg

Yongnuos repertoar av objektiv brukar hamna i det lägsta prissegmentet med målsättningen att vara det billigaste alternativet i sin klass. Det nya normalobjektivet, 50mm f/1.8S DA DSM, till Sony är sannolikt inget undantag.

Sedan tidigare finns Yongnuos 50mm f/1,8 till Canon EF och Nikon F, nu kommer ett anpassat till Sonys E-fattning anpassat för deras aps-c-kameror. Dvs A6xxx-serien. Objektivet, YN50mm F1.8S DA DSM, är konstruerat av åtta linselement som är placerade i sju grupper, med ett lågspridande element för att minska aberrationer. Bajonetten är av metall. Brännvidden motsvarar, monterat på en aps-c-kamera, en bildvinkel som liknar ett 75mm-objektiv på en fullformatskamera. 

 

Fokuseringen sker internt och drivs av en stegmotor, vilket borde ge en förhållandevis tyst och snabb fokusering. Det finns också en microUSB för att kunna uppdatera objektivet om det skulle komma ny mjukvara. 

För tillfället finns det inget datum för säljstarten och inte heller något pris. Men ser man till vad de två befintliga modellerna kostar så kan man nog vara ganska säker på att det kommer att vara ett av de billigaste alternativen på marknaden. Vikten ligger på 146gram 

 

167315513313063_3160774870633764