Prylnyhet

Nytt makro för Sony: Voigtländer 110mm F2.5 Macro APO-Lanthar

Voigtländer har släppt fler detaljer om sitt 110mm makroobjektiv som de först flaggade om i våras. Objektivet som är solitt designat helt i metall är gjort för Sonys spegellösa kameror med e-fattning.

Den Cosinaägda objektivtillverkaren Voigtländer som specialiserat sig på fasta välbyggda objektiv, har lanserat ett nytt makroobjektiv för Sony. Objektivet är på 110millimeteroch har en maximal avbildningsskala på 1:1. Den relativt långabrännviddengör att närgränsen ligger på 35 centimeter, vilket ger ett ganska behagligt arbetsavstånd till objektet som fotograferas.

Elektroniska kontakter

För att kunna fungera bra ihop med kamerans alla inställningar så har objektivet elektroniska kontakter för attkommuniceramed huset. Där bländar- och fokusinställning kommuniceras till kameran. Det gör att kamerans fokusassistent fungerar med objektivet. De hjälper även till med information för husets inbyggda bildstabilisering.

Objektivet är utrustat med tre flytande linsgrupper för att maximera bildkvaliteten på alla avstånd. Med en största bländare på f/2,5 fungerar objektivet säkerligenalldelesypperligt som porträttobjektiv.

Objektivet kommer att finas till försäljning i Augusti, med ett pris på 148 000 yen, vilket motsvarar omkring 12 000 kronor.