Prylar
https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/objektivet-sphere-pro-ger-dig-360-bilder-till-din-systemkamera
Prylnyhet

Objektivet Sphere Pro ger 360-bilder till din systemkamera

Att 360-bilder har blivit populärt kan inte ha gått många förbi. Ett flertal tillverkare har lanserat kameror som kan ta den här typen av bilder och filmer, men nu finns också ett objektiv som du kan montera på din vanliga systemkamera för att ta samma typ av bilder och filmer.
545317

Företaget Sphere optics är de som ligger bakom objektivet som de kallar Sphere Pro. Objektivet kan fånga bilder 360 grader horisontellt och 180 grader vertikalt. Enligt tillverkaren är de stora fördelarna med Sphere Pro att man med samma kamera kan fotografera vanliga bilder och sedan när behovet uppstår kan man montera Sphere Pro för att fånga 360-graders bilder av motivet. 

Bilder och filmer behöver heller inte sättas samman i bildhanteringsprogram i efterhand utan ger en direkt 360-gradersbild utan blinda fläckar och artefakter från sammansättningen. De menar också att eftersom man använder sig av en systemkamera hänger bildkvaliteten samman med sensorn och när du byter upp dig kameramässigt förbättras även bildkvaliteten du får i dina 360-bilder. 

Sphere Pro har en fattning för Nikon F men men hjälp av adaptrar kan den monteras på de flesta kamerorna. Bländaren är fast på f/8 och vikten på objektivet ligger på 1,8 kilo. Här nedan kan du se en video med material som är fångat av det, enligt tillverkaren, unika objektivet. 

Om det här låter som något för dig bör du kontakta tillverkaren för närmare uppgifter om pris och tillgänglighet. 

 

 

Taggar